Hjem » Uncategorized » Beiteslipp

Beiteslipp

Så var dagen kommet da vi nok en gang skulle prøve å få lastet Amado på en bil og få kjørt han på beite. Dette forsøkte vi noen dager tidligere også, men det ville han slett ikke. Vi var allikevel bestemte på å få han på hengeren, dette resulterte i at han tråkket på utsiden av lemmen og dermed så skrapet han opp endel på innsiden av det ene frambeinet. Dette blødde ganske kraftig med en gang og vi bestemte da at han måtte stå på stallen noen dager til med bandasje på beinet. Neste gang han skulle lastes skulle vi prøve å få han på hestebilen og ikke en henger.

I dag var den store dagen kommet da vi skulle prøve igjen, på bil må han jo uansett før eller siden. Det har aldri vært med i planen at han skulle bo langt oppi dalen, uansett hvor koselig vi har hatt det der det siste året 🙂 Denne gangen skulle Kady være snill å kjøre han for meg, hun var selvfølgelig også med å lastet han på. I dag sto han inne i stallen på forhånd og bilen ble rygget helt inntil stallveggen sånn at det var bare å gå ut av stallen og rett til høyre på bilen. Til venstre og rett fram var det en stor vanndam og vanndammer er minst like ekle som hestetransporter. Da var han fanget og hadde ikke så mange valgene. Han prøvde hardt på å slippe unna i dag også og til slutt steilet han så høy han var. Dette passet bra, da landet han på toppen av lasterampa da han kom ned igjen… hehe, og vips så var han på bilen.

Han sto fint hele veien bort til Revetal. Veien fra Steinsholt til Revetal er ganske så smal og svingete, men turen hadde gått uten noe problem. Vi kjørte foran i egen bil. Vel framme på gården han skal bo på i sommer åpnet vi bak og skulle ha han ut. Det var selvfølgelig litt skummelt å gå av bilen igjen også, men det gikk fortere enn å få han på. Dette var første gang han har vært utenfor gården han ble født på så dette var en ny verden for han. Jeg leide han bortover mot der han skulle slippes, han danset og trippet og hadde halen rett i været hele veien. Det var rare hester overalt syns han og hele denne verdenen var i grunn litt rar. Bort til beite kom vi da og fikk slippet han inn. Der gikk det allerede to andre åringshingster, den ene kjenner han fra før, den andre var ukjent. I tillegg gikk det en voksen ponnivallak på ca 11 år der. Amado travet rundt og samlet de to andre åringene, han var høy som ett fyrtårn og de to andre gjorde seg bare små for han. Det kan man kalle kongen på haugen fra første stund 😉 De roet seg ned etterhvert og gikk og gresset da vi reiste igjen. Stian hadde med kamera og det ble tatt mange bilder av ymse kvalitet, men bilder er bilder…

Første møtet med «Onkel Flekken»

Amado er ikke veldig bekymret

«Kongen på haugen»

Han travet mye rundt med en gang

Amado er kul mens Exquisite M gjør seg liten

Weeee

Her fikk han øye på flere hester

Han ser shetlandsponnier på andre siden

Roet ned litt innimellom

Så var han i gang igjen

Vakker pånnis

Bort å leke med de andre igjen

Vakreste Amado

Alle tre åringene

Åringene med ponnien bak

Fin trio

Hele gjengen, Amado har fått øye på flere hester på andre siden av veien.

Fineste, lille hesten

Smake på gresset

Hilse på en kjent kompis

Alle beiter rolig