Hjem » Uncategorized » Lp-trening

Lp-trening

I dag hadde vi en avtale med Anita om å trene litt igjen. Nå er det evigheter siden jeg har trent med noen i det hele tatt, motivasjonen har vært helt borte. Etter å ha vært dommer for klubbkonkurransen på fredag kjente jeg at jeg også ville… da begynte motivasjonen å komme snikende og den bitte, lille gløden var det bare å bruke med en gang.

Vi møttes på en velkjent slette og satt opp både rute og hinder. Ex har vært veldig «flink» til å trene meg i hele vinter, det er en uting. Han er vanskelig å gå tur med, det er helt greit når han er løs, men så fort han er i bånd så skal han bare gå fot. En stund fikk jeg han til å slutte å gå fot ved å si «pus». Dette gikk over, sier jeg «pus» nå så klistrer han seg enda mer på meg. Lurer ikke han nei 😛 Så jeg foretrekker absolutt å gå tur der han kan være løs fremfor i bånd, ellers så blir Stian ofte med og går med han mens jeg tar Tassen.

Denne egentreningen merket vi godt på treningen i dag. Det er da ikke så gøy å gå fot når man får beskjed om det og i tillegg er løs. Han syns jo i grunn også at han bare kan avslutte når han ikke gidder mer… 😉 Så joda, vi har litt å jobbe med igjen.

Vi kjørte en innkalling fra dekk med dekk, måtte jo se hva som fortsatt sitter, og denne øvelsen var helt super fortsatt. Det er som Anita sa, jeg må tenkte på underlaget altså. Han eier jo ikke begrensninger, kommer kjempefort og bare hiver seg ned så gresset spruter når jeg kommanderer dekk. Det er gøy altså 😀

Apport over hinder er fortsatt fin, innsitten er ett kapittel for seg… denne får vi ta under fri-ved-fot-pirkingen. Neseprøven derimot, denne er vi tilbake på start med. Han vil gjerne ha alle på en gang og skrur ikke på nesa. Det ble noe bedre under dagens treningsøkt, vi jobber videre.

Avstanden er han flink til, største problemet der er oppsitt fra dekk. Han gjør det med en gang, men han aker baken framover. Dette vil jeg ikke ha når han er så flink til å ha låst bakpart ellers.

Vi avsluttet her, det ble nok i den stekende varmen som var i dag. Det kokte like mye i toppen på oss tobeinte som de firbeinte. Tassen var bare med og fikk ta en fellesdekk sammen med Emmett.

Vi trener videre og så håper jeg kroppen til Ex «henger sammen» snart. Han er fortsatt løs og vinglete i bakparten. I vinter har han ved fire anledninger plutselig skreket til og nappet seg mot bakparten. Dette har skjedd tre ganger inne i stua og en gang mens han lå i buret i bilen. Nå er det en stund siden, så aner ikke hva det var. Det har gått over like fort og han virker like glad. Vi var og gikk en lengre skogstur på fredagen, da ble han stokk halt utpå ettermiddagen. Han belastet ikke det ene bakbeinet i det hele tatt hele kvelden, men var heldigvis helt fin igjen på lørdag. Det var ikke mye moro å se han humpe rundt på tre bein, da «sa» han at det var hasen som gjorde vondt så vi regner med han har fått seg en strekk eller vridning på tur.