Hjem » Uncategorized » Neseprøve, avstand og innsitt

Neseprøve, avstand og innsitt

I dag har vi tatt for oss neseprøven, det er kun selve søket vi fokurserer på foreløpig. Resten vil nok komme ganske så kjapt med denne apporteringsgale hunden jeg har 😉 Jeg så her om dagen at neseprøven igjen har blitt til en plukke-første-og-beste-pinne-øvelse igjen. I dag gikk vi tilbake til start og tok fram neseprøvestativet som vi startet hele treningen med i fjor. Dette fungerte supert, han søkte og fant rett flere ganger. Da må vi jo pushe det litt, tok pinnene ut av koppene og la de på bakken. Nok en gang søker han og finner riktig, dette gjentar seg flere ganger. I dag var det ikke noe tull og han hadde på nesa. Siste gangen satt jeg på huk da han fant og han plukket da opp og avleverte. Flinkeste lille Ex det 🙂 Denne øvelsen er nok snart på plass igjen tror jeg.

Dette er en genial sak, den har hvertfall fungert supert for Ex og meg 🙂

Vi gikk videre til avstanden. Her har han fine momenter, men det store problemet har alltid vært oppsitt fra dekk. Her aker han bakenden etter frambeina i oppsittet. Utrolig nok så hadde vi perfekte oppsitter med rett intensitet på hele 10 meters avstand i dag 😀 Det eneste som skulle til var en endring av kommandoen, få han til å tenke bakover i det han skal sette seg opp. Vi gjorde dette noen ganger på varierende avstander, maks 10 meter i dag og han var like flink hele tiden 🙂 Kjempegøy! Ellers er han veldig flink til å stå fra både sitt og dekk, han er også veldig flink til neddekker fra både sitt og stå. Dette blir nok bra.

Videre jobbet vi med innsittet. Han må tenke litt mer på hva han gjør istedet for å å bare slenge seg ned der ett sted. Dvs jeg må pirke mer. Det var framgang her også i dag.

Ex er som vanlig ivrig, oppmerksom og overlykkelig over å trene 🙂

Nå har jeg gått igjennom terminlista og sammenlignet med turnusen min. Pga jobben er det ikke all verdens av stevner vi har mulighet til å få med oss, men noen skal vi få til. Jeg har laget en egen «planer»-side her i bloggen, det er aller mest for å ha oversikten selv 😛